uznávám, že s tímto článkem jdu jak se říká s křížkem po funuse, každopádně během Vánoc nebyl na sepsání čas, ale i přesto jsem se rozhodla takhle začátkem nového roku tento článek zveřejnit. Určitě se bude hodit na velikonoční perníčky nebo případně až na ty vánoční. Tento recept používám už několik let a jsem s ním naprosto spokojená, takže jsem se rozhodla se o něj s vámi podělit.
- 325 g hladké mouky
- 125 g moučkového cukru
- 50 g medu
- 25 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- kakao - pokud chcete perníčky tmavé
A jaký bude postup?
Sypké suroviny smícháme na vále, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.
Těsto nepotřebuje odpočívat, takže ho můžeme vyválet a rovnou vykrajovat tvary.
Nakonec perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 7 minut, záleží na typu trouby, ale určitě je nepečte dlouho, jinak budou tvrdé. Pro lesklý efekt je hned po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem.
A zdobení?
Na polevu je potřeba přesetý moučkový cukr, bílek a citrónová šťáva - přesný poměr zde nepíšu, chce to postupně přidávat dokud nám nevznikne hustší poleva.
A toto je výsledek :) Taky perníčky pečete? :)
Mějte se krásně a přeji Vám, aby rok 2017 byl ještě lepší než ten rok předchozí! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat